perjantai 24. syyskuuta 2010
Kirja tienhaarassa
Perinteisen kirjan näköiseen ja sisältöiseen e-kirjaan kirjoittajat eivät usko. Digitaalinen teknologia on muuttamassa kirjan olomuotoa. Kirjoittajat uskovat perinteisen kirjan säilyvän vahvana tulevaisuudessakin.
Kirja tienhaarassa on suositeltavaa lukemista kirjan kohtalosta kiinnostuneille.
perjantai 20. elokuuta 2010
Uusia lukulaitteita Suomeen
Myös Amazon Kindle-laitetta voi käyttää Suomessa. WLAN-yhteydellä malli toimii langattomasti jos kotona on langaton nettiyhteys.
maanantai 9. elokuuta 2010
Open Source-oppikirjat
Linux-ohjelmisto, jonka kehittämisen Linus Torvalds aloitti opiskelijana on yksi harvoista avoimen lähdekoodin menestystarinoista. Paljon Open Source-ohjelmista puhutaan, mutta vastaavia menestyksiä kuin Linux ei taida montaa olla.
Kirjojen tuotannossa ei vielä ole suuressa mittakaavassa yritetty samaa open source-mallia, ennen kuin nyt. Sunin entinen johtaja Scott McNealy haluaa kaikki oppikirjat ilmaiseksi verkkoon, josta ne voi ilmaiseksi ladata e-kirjoina.
Oppikirjojen ja ohjelmien tekijät eivät vain satu olemaan samoja ihmisiä. Oppikirjoja kirjoittavat elämää nähneet, paljon oppineet ja kirjoittaneet ihmiset. Ohjelmia taas koodaa usein nuori nörtti joko palkkatyönä, opiskeluja varten tai harrastuksena. En jaksa uskoa kaiken oppimateriaalin olevan ilmaiseksi ladattavissa e-kirjoina tulevaisuudessakaan.
keskiviikko 21. heinäkuuta 2010
Verkkokauppa Amazon myy enemmän e-kirjoja kuin kovakantisia kirjoja
Jenkeissä kehitys on nopeaa. Amazon verkkokauppa kertoo myyvänsä melkein kaksi kertaa enemmän e-kirjoja kuin kovakantisia kirjoja.
Helsingin Sanomien uutinen asiasta.
perjantai 16. heinäkuuta 2010
Mistä löytyy tietoa e-kirjoista?
Täältä löytyy tietoa e-kirjoista. Päivitän listaa sitä mukaa kun uusia sivuja löytyy:
Proosaa ja protokollia laitteita, kirjoja ja uutisia
Sähköinen kirja perustietoa e-kirjoista ja laitteista
Klaava uutisia e-kirjoista, lukulaitteista, kirjailijoista ja kustantajista.